NIEUWE GEMEENSCHAPSKUNST
IN ROTTERDAM

Creatief Beheer is een groep kunstenaars die met haar projecten de stad aantrekkelijker en veiliger wil maken. De stuwende krachten achter Creatief Beheer zijn Rini Biemans, kunstenaar en plannenmaker en Karin Keijzer, hovenier, afgestudeerd aan de Kunstacademie te Rotterdam.

Samen hebben zij een groep kunstenaars om zich heen verzameld die het leuk vinden om mee te denken over nieuwe oplossingen voor grotestads-problematiek zoals vandalisme, gebrek aan speelruimte voor de jeugd, het hondenpoepprobleem, normvervaging en onverschilligheid en ga zo maar door.

Projecten van Creatief Beheer zijn o.a. de tijdelijke inrichting van het Brancoplein met bloemen en speelhutten voor kinderen (in 2002), het Wilgenterrein en de CREA Tuinen aan de Zestienhovenstraat en de Schieveenstraat. Biemans: "Kunstenaars hebben een aparte kijk op de wereld. Daardoor komen ze ook met aparte oplossingen voor problemen. Natuurlijk mag het niet te zweverig worden dingen moeten wel uitvoerbaar zijn!"

Biemans en Keijzer hopen in de toekomst de activiteiten van Creatief Beheer flink uit te breiden. Biemans: "Tot nu toe zijn we vooral bezig geweest in het Oude Noorden. Maar wij zouden graag zien dat ook in andere wijken dergelijke dingen gaat gebeuren." Richard Blom, van de deelgemeente Noord: "Wij zijn heel blij met dit initiatief. De gemeente stelt voortaan, mede dankzij de resultaten van de projecten van Creatief Beheer, standaard een budget beschikbaar voor de tijdelijke inrichting van slooplocaties."

contact